Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светла Бояджиева


Анотация

Въпрос

Преценката относно вероятната основателност на молбата за отмяна,която евентуално би предявил ищецът по иск с правно основание чл. 124, ал. 5 ГПК не следва да се прави от сезирания съд с иска по чл. 124, ал. 5 ГПК, а такава винаги следва да се прави само и единствено от съда,компетентен да се произнесе по нейната основателност по реда на чл. 303 ГПК и сл.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, ГК,ІV г. о. в открито заседание на двадесет и втори март през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВЕСКА РАЙЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

СВЕТЛА БОЯДЖИЕВА, ЛЮБКА АНДОНОВА

при секретаря Ванюша Стоилова и в присъствието на прокурора.................... като изслуша докладваното от съдията Светла Бояджиева гр. дело №******год. за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба, подадена от [фирма] [населено място], представлявано А. И. Ф. и Д. С. Н., действащи заедно в качеството на управители на дружеството, чрез процесуалния си представител юрисконсулт Д. Г. срещу решение от 6.11.15г. по в. гр. дело №******г. на Варненския окръжен съд. С него е отменено решение №******г. по гр. дело №******г. на Варненския районен съд, ХХІ състав и вместо него е постановено друго, с което е прието за установено в отношенията между А. Ж. С. и [фирма], че Б. Т. Ц. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл. 309, ал. 1 НК, като е съставил и използвал неистински частни документи – договор за отдаване на автомобили при условията на финансовообвързан лизинг с опция за

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 281 т. 2 ГПК

Навигация