Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Жанин Силдарева


Анотация

Въпрос

Лицата, на които държавата е предала доброволно недвижим имот за ползване, считайки че той е реституиран в тяхна полза, дължат ли обезщетение за ползване, или не дължат такова, тъй като ползването е на правно основание.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, първо отделение в съдебно заседание на двадесет и втори ноември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ДИЯНА ЦЕНЕВА, ВАНЯ АТАНАСОВА

при секретар Даниела Цветкова изслуша докладваното от председателя Ж. Силдарева гражданско дело N 318/2016 год.

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допусната касационна проверка на решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски апелативен съд в частите както следва:

-с която е отменено решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски окръжен съд в частите, по искания на касаторите за признаване право на задържане на всеки от тях на основание чл. 72, ал. 3 ЗС до заплащане на разликата над 17463.00 лв. до 19329.00 лв., представляваща стойността на необходимите и полезни разноски, направени в процесните имоти и вместо това е постановено друго решение;

- с която са отхвърлени тези възражения за разликата над 17463.00 лв. до 19329.00 лв., поради извършване на съдебно прихващане със вземането, което Държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие и благоустройство, има по

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация