Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емил Марков


Анотация

Въпрос

Разпоредбите на чл. 248, ал. 2 ГПК и на чл. 250, ал. 2 ГПК еднопосочно са в смисъл, че сезираният с искане за допълване на решението по цялото искане, както и в частта му за разноските съд, е длъжен: „да съобщи на насрещната страна за исканото допълване с указание за представяне на отговор в едноседмичен срок”.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в откритото съдебно заседание на двадесет и осми ноември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Дария Проданова

ЧЛЕНОВЕ:

Мариана Костова, Емил Марков

при секретаря ЕЛЕОНОРА СТОЯНОВА  и с участието на прокурора, като изслуша докладваното от съдията Емил Марков т. д. №******г., за да се произнесе взе предвид:

Производството е извънинстанционно - по реда на чл. 303, ал. 1 ГПК.

Образувано е по две молби за отмяна на влезли в сила решения на основанието по т. 5 на чл. 303, ал. 1 ГПК, както следва:

1. Молбата на И. Н. Г. от София с вх. №******г. /по описа на ВКС/ е за отмяна на постановеното в производства по чл. 250 ГПК и чл. 248, ал. 1, предл. първо ГПК решение №******г. на ВКС, ТК, Второ отделение, по т. д. №******г., с което тя е била осъдена да заплати на самоковското [фирма] още и законната лихва, считано от 28.ІІ.2008 г. и до окончателното изплащане на дължими по предходно решение по същото дело главници

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 303 ал. 1 т. 5 ГПК

Навигация