Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Драгомир Драгнев


Анотация

Въпрос

Длъжен ли е съдът да обсъди всички доказателства по делото и може ли да се игнорира извънсъдебно признание на ищеца, съдържащо се в обяснение, дадено по предварително наказателно производство?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, ГК, Трето гражданско отделение, в публичното съдебно заседание на двадесет и седми октомври две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Емил Томов

ЧЛЕНОВЕ:

Драгомир Драгнев, Геновева Николаева

при участието на секретаря Росица Иванова, като изслуша докладваното от съдия Драгомир Драгнев гр. д. №******г. приема следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл. 

Образувано е по касационна жалба на И. А. И. срещу решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Пловдивския окръжен съд, Г. О. четиринадесети състав, с което е отменено решение №******г. по гр. д. №******г. на Пловдивския районен съд, двадесет и първи граждански състав, за отхвърляне на предявения от Х. Н. С. против И. А. И. установителен иск за дължимост на сумата от 20 000 лв. по договор за заем от 5.2.2011 г. и е постановено друго решение за уважаване на този иск.

Касаторът твърди, че решението на Пловдивския окръжен съд е необосновано, постановено при нарушение на материалния закон и съществено нарушение на съдопроизводствените правила, поради което моли настоящата инстанция да го отмени и

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация