Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Велислав Павков


Анотация

Въпрос

Следва ли да се възстанови работник на заеманата преди уволнението длъжност в случаите, в които е налице дадено от него предизвестие за прекратяване на трудовото правоотношение при условията на чл. 326, ал. 1 КТ, ако заповедта за дисциплинарното наказание „уволнение” бъде отменена от съда ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в открито заседание на деветнадесети септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Бойка Стоилова

ЧЛЕНОВЕ:

Мими Фурнаджиева, Велислав Павков

при секретаря Цветанка Найденова в присъствието на прокурора като разгледа докладваното от съдията Павков гр. д.№******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] против решение №******г., постановено по гр. д.№******г. от състав на Окръжен съд – Бургас.

Ответникът по касационната жалба я оспорва, с писмен отговор, като в открито съдебно заседание не се явява и не изпраща представител.

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г., постановено от състава на ВКС. Касационното обжалване е допусната по правния въпрос, следва ли да се възстанови работник на заеманата преди уволнението длъжност в случаите, в които е налице дадено от него предизвестие за прекратяване на трудовото правоотношение при условията на чл. 326, ал. 1 КТ, ако заповедта за дисциплинарното наказание „уволнение бъде отменена от съда. Касационното обжалване е допуснато в приложното поле на чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК – поради противоречие със задължителна съдебна практика – ТР №******г.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация