Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емил Томов


Анотация

Въпрос

За приложимия закон при претенцията за остойностяване на разноски, направени от етажен собственик по поддържането и подобряването на общи части в имот етажна собственост.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гражданско отделение, в съдебно заседание на двадесет и седми октомври, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМИЛ ТОМОВ

ЧЛЕНОВЕ:

ДРАГОМИР ДРАГНЕВ, ГЕНОВЕВА НИКОЛАЕВА

при участието на секретаря Р. Иванова изслуша докладваното от съдията Емил Томов гр. дело №******година.

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Разглежда се касационна жалба на Р. П. В. и К. П. В. от [населено място] с пълномощник адв. Кр. Д. , срещу решение №******г по гр. дело №******г. на Софийски градски съд, постановено по реда на чл. 196 ГПК и сл. /отм./. След постановена отмяна на решение от 04.06.2008г по гр. д №******г на Софийски районен съд, в предявения размер от 7545,50 лв срещу касаторите изцяло е уважен иск за заплащане стойността на извършени от ищцата Г. Д. Н., като собственик на първи жилищен етаж, строителни работи - необходими и полезни разноски в общи части на сграда като: ремонт на покрива, подмяна на водопроводни и канализационни тръби, подмяна на улична врата и текущ ремонт; както и подобрения в общите части на сградата и

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Определение №****/**.**.2019 по дело №****/2019
    Относно периода на действие на решението на общото събрание на етажната собственост за определяне размера на паричните вноски за разходи за управление и поддържане на общите части на сградата. Прилага ли се автоматично размерът на таксите, определен за предходна година, когато решението на общото събрание на етажната собственост за следващата…
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация