Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Боян Балевски


Анотация

Въпрос

Съдът не се е съобразил с данните от заключението на икономическата експертиза изслушана в производството пред първа инстанция относно това, че упражняваната търговска практика изразяваща се в разминаване между обявената на опаковките на стоките цена и действителната такава, по която са маркиране на касите на продавача-търговец не е променила икономическото поведение на средния потребител, доколкото един месец след тази практика не е забелязан скок на продажбите на тези стоки.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, второ търговско отделение, в закрито заседание на седми декември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, ПЕТЯ ХОРОЗОВА

изслуша докладваното от съдия Боян Балевски търговско дело №******г.

Производството е по реда на чл. 386, ал. 3 ГПК във вр. с чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба от [фирма], [населено място] срещу въззивно решение №******год. по т. д.№******год. на Софийски апелативен съд, с което е потвърдено решение №******г., постановено по т. д.№******г., СГС, ТО, VI-18 състав.

Насрещната страна по делото, Комисия за защита на потребителите /К./ е подала писмено становище в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, с което оспорва основателността на касационната жалба.

Върховният касационен съд, състав на второ търговско отделение, за да се произнесе взе предвид следното:

С решение №891 от 12.06.2014 г., постановено по т. д.№4023/2013 г., СГС, ТО, VI-18 състав е задължил [фирма], [населено място] по иска на Комисията за защита на потребителите /К./ да преустанови прилагането на нелоялна търговска практика в търговските обекти,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 386 ал. 3 ГПК

Навигация