Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Ерик Василев


Анотация

Въпрос

Относно прилагане на критерия „справедливост” установен с разпоредбата на чл. 52 ЗЗД при определяне на обезщетението за неимуществени вреди.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в открито заседание на двадесет и шести октомври, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ДИМИТРОВА

ЧЛЕНОВЕ:

К. ЮСТИНИЯНОВА, Е. ВАСИЛЕВ

при участието на секретаря Райна Стоименова и прокурор Станева като разгледа докладваното от съдия Е. В. гражданско дело №******г., за да се произнесе взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Прокуратурата на Република България срещу въззивно решение №******г. по гр. д. №******г. на Апелативен съд С. в частта, в която се потвърждава решение от 27.05.2015 г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд, с което е уважен предявеният от А. С. В. срещу Прокуратурата на Република България иск на основание чл. 2, ал. 1, т. 3 З. за сумата от 30 000 лева, като обезщетение за неимуществени вреди от незаконно повдигнато обвинение, за което е ищецът е бил оправдан с влязла в сила присъда.

С определение №******г. по делото, на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК е допуснато касационно обжалване на въззивното решение по материалноправния

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация