Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светла Димитрова


Анотация

Въпрос

Приложимо ли е ограничението по чл. 164, ал. 1, т. 3 ГПК, когато спорът не е за наличието на съществуващо договорно отношение, а за смисъла на постигнатите договорености?
Кои са подлежащите на установяване факти от ищеца и ответника в производство по иск с правно основание чл. 240 ЗЗД?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД - Трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и шести октомври през две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

СВЕТЛА ДИМИТРОВА

Членове:

К. ЮСТИНИЯНОВА, Е. ВАСИЛЕВ

при участието на секретаря Райна Стоименова и като изслуша докладваното от съдията Д. гр. д. №******г. и за да се произнесе взе предвид следното:

История на спора

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационни жалби с вх. №******г. от Ш. Р. Ф. от [населено място], [община], чрез пълномощника си адв. Н. М. от АК-К. и с вх. №******г. от Р. Т. от [населено място], чрез пълномощника си адв. Д. Д. от АК-К., против въззивно решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Пловдивския апелативен съд, ГК, в частта му, с която като е отменено решение №137/02.07.2015 г., постановено по гр. д. №321/2014 г. по описа на Кърджалийския окръжен съд, с която Ш. Ф. е осъден да заплати на Р. Т. невърната главница по договор за заем от 09.04.2012 г. за разликата над 11 743,36 евро до 20 000 евро, и този иск е отхвърлен за сумата от 8 256,64 евро, както и в частта

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация