Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Гълъбина Генчева


Анотация

Въпрос

Възможно ли е пълно и главно доказване с косвени доказателства и може ли съдът да признае право на собственост върху идеална част от имот, когато предмет на делото е искане да се признае собствеността върху целия имот ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в открито заседание на десети ноември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

Председател:

МАРГАРИТА СОКОЛОВА

Членове:

ГЪЛЪБИНА ГЕНЧЕВА, ГЕНИКА МИХАЙЛОВА

при секретаря Емилия Петрова, като разгледа докладваното от съдия Генчева гр. д. №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК. Образувано е по касационна жалба на А. И. В. и М. И. В. срещу решение от 25.11.15 г. по в. гр. д. №******г. на Софийски градски съд.

Жалбоподателите поддържат, че въззивният съд е допуснал съществени процесуални нарушения при обсъждане на доказателствата по делото, поради което неправилно е потвърдил първоинстанционното решение, с което е бил отхвърлен предявеният от тях иск по чл. 108 ЗС за собственост на апартамент в [населено място], [улица], ет. 4.

Ответникът в производството М. А. В. оспорва жалбата, която счита за неоснователна.

С определение №******г. по настоящото дело е допуснато касационно обжалване на въззивното решение на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по въпросите възможно ли е пълно и главно доказване с косвени

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Определение №****/**.**.2021 по дело №****/2021
    Плащането на цената на закупен на името на единия от съпрузите имот по време на брака в брой изключва ли наличие на трансформация на лично имущество на този съпруг?
  • Решение №****/**.**.2022 по дело №****/2021
    Дали по иск за собственост, основан на реституция по чл. 3, ал. 2 ЗВСОНИ следва да се установи кои са били акционерите на дружеството точно на датата на прекратяване на дружеството или е достатъчно да се установи кои са били акционери към момент, възможно най-близък до релевантния момент и дали…
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация