Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Вероника Николова


Анотация

Въпрос

Относно правния характер на договора за управление и относно компетентния орган, определящ възнаграждението на изпълнителния директор на АД с двустепенна система на управление.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на седми декември през две хиляди и петнадесета година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТОТКА КАЛЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ВЕРОНИКА НИКОЛОВА, КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

При секретаря Петя Кръстева като изслуша докладваното от съдия Николова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма]

, [населено място], срещу решение №******г. по т. д. №******г. на Пловдивски апелативен съд, ТО, с което е потвърдено решение №******г. по т. д. №******г. на Пловдивски окръжен съд, 22 гр. състав, в частта, с която са отхвърлени изцяло исковете на [фирма], [населено място], срещу А. Н. Б., за връщане на следните получени

при начална липса на основание суми, а именно: - по 1500 лв. ежемесечно, съставляващи разлики между уговореното с договор за управление от 15.10.2007г. месечно възнаграждение от 2100 лв., в качеството му на изпълнителен директор на [фирма], и получаваните реално като възнаграждение суми от по 3600лв. месечно за периода от м. януари 2009г. до м. август 2010г. включително; - по 300лв. ежемесечно, съставляващи разлики между уговореното с договор за управление от 15.10.10г.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Решение №****/**.**.2022 по дело №****/2021
    Относно възможността съдът служебно да констатира недействителността на сделка по реда на чл. 38 ЗЗД, ако страната, която би имала интерес от прогласяване на недействителността, не го е направила в хода на делото.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация