Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Мариана Костова


Анотация

Въпрос

За индивидуализацията на предмета на делото след отстраняване на противоречие между обстоятелствена част и петитума на исковата молба?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на двадесет и четвърти ноември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАДОСТИНА КАРАКОЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРИАНА КОСТОВА, КОСТАДИНКА НЕДКОВА

при участието на секретаря Милена Миланова, като изслуша докладваното от съдията Костова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационна жалба на Г. И. Д., ЕГН [ЕГН], [населено място], срещу решение №******г. по т. д. №******г. на Софийския апелативен съд, т. о., с което е обезсилено решение №******г. по т. д. №******г. на СГС, ТО, VІ-15 състав, като постановено по недопустим иск и производството по делото е прекратено.

Касаторът поддържа, че атакуваното въззивно решение е процесуално недопустимо и подлежи на обезсилване. Излага становище, че въззивната инстанция, вместо да обезсили първоинстанционното решение, е следвало да даде указания, че исковата молба е нередовна. Намира обжалваното решение и за неправилно поради нарушение на материалните разпоредби, съдопроизводствените правила и необоснованост. Счита, че САС е следвало да се произнесе по същество, потвърждавайки първоинстанционното решение, а не да разсъждава върху това дали е изменян иска или е предявен нов

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация