Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Татяна Върбанова


Анотация

Въпрос

Относно изискуемостта на задължението на възложителя за заплащане на уговореното възнаграждение след приемане на работата.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, второ отделение в публично заседание на тридесети ноември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, ПЕТЯ ХОРОЗОВА

при секретаря Ирена Велчева изслуша докладваното от председателя /съдия/ Татяна Върбанова т. дело №******година

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба, подадена от [фирма], ЕИК[ЕИК], със седалище и адрес на управление [населено място],[жк][жилищен адрес] срещу решение №******г. по в. т. д. №******г. на Апелативен съд – Б., Търговско отделение, с което след отмяна на решение №******г. по т. д. №******г., е отхвърлен предявения против [фирма] иск за заплащане на сумата 35 845.11 лв., представляваща неизпълнено задължение по договор за изработка от 24.07.2013 г., ведно със законната лихва от 03.01.2014 г., като в полза на ответника са присъдени разноски в размер на 6 517 лв.

С определение №561 от 08.07.2016 г. настоящият състав на ВКС, на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК, е допуснал касационно обжалване по материалноправен въпрос, свързан с изискуемостта на задължението на възложителя за заплащане на уговореното възнаграждение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2021
    За процедирането на съда при установени недостатъци и направено възражение по чл. 265, ал. 1 ЗЗД, пр. 3 за намаляне на размера на възнаграждение при липса насъбрани доказателства за размера на намалението.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация