Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Костадинка Недкова


Анотация

Въпрос

За да е налице сключен договор за наем, следва ли страните по него да постигнат съгласие относно възнаграждението за ползване на вещта и как може да бъде уговорена наемната цена?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публичното заседание на трети декември две хиляди и петнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАДОСТИНА КАРАКОЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРИАНА КОСТОВА, КОСТАДИНКА НЕДКОВА

при участието на секретаря Милена Миланова, като разгледа докладваното от съдия Костадинка Недкова т. дело N 3200 по описа за 2014г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по жалба на [фирма], [населено място], срещу решение от 30.06.2014г. по т. д. №******г. на Окръжен съд - Монтана, с което след частична отмяна на решение от 17.02.2014г. по гр. д. №******г. на Районен съд – Монтана, са уважени предявените от Г. В. М. и Е. В. М. искове с правно основание чл. 233, ал. 1 ЗЗД и чл. 236, ал. 2 ЗЗД за освобождаване и предаване владението на недвижим имот - едноетажна масивна сграда, представляваща сервиз за битова електротехника, със застроена площ от 30 кв. м.; за заплащане на обезщетение за неправомерно ползване на имота в размер на 3270 лева за периода от 21.03.2009г. до 04.11.2010г.; за заплащане на помесечно обезщетение в размер на сумата 168 лева от завеждане на исковата

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация