Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светлана Калинова


Анотация

Въпрос

Как следва да бъде зачитана материалната доказателствена сила на представени писмени доказателства за доказване правото на собственост – извлечение от емлячен регистър и нотариален акт за собственост, които са изрично посочени в чл. 13, ал. 3 ЗВСГЗГФ като документи за доказване правото на собственост в производството по чл. 13, ал. 8 ЗВСГЗГФ и в исково производство ? Относно значението на момента, в който са били съставени тези документи.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Първо гражданско отделение, в съдебно заседание на двадесети октомври през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Светлана Калинова

ЧЛЕНОВЕ:

Мими Фурнаджиева, Геника Михайлова

при участието на секретаря Даниела Цветкова и в присъствието на прокурора като изслуша докладваното от съдия Светлана Калинова гражданско дело №******година и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК - чл. 293 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [община] срещу въззивното решение на Бургаския апелативен съд, постановено на 18.12.2015г. по в. гр. д.№******г., с което е потвърдено решението на първоинстанционния съд, с което е признато за установено по отношение на Държавата, представлявана от министъра на земеделието и храните, че [община] не е собственик на възстановените й с решение №******г. на ПК-С. недвижими имоти – имот №67800.46.37 по КК на [населено място] с площ от 556.154 дка и имот №67800.46.40 по КК на [населено място] с площ от 508.472 дка.

С определение №******г., постановено по настоящето дело, касационното обжалване на постановеното от въззивния съд решение е допуснато на основание

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация