Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Боян Цонев


Анотация

Въпрос

Чия е доказателствената тежест за установяване (не)законосъобразността на наложено дисциплинарно наказание „уволнение“ – на работодателя, който следва да докаже наличието на твърдяното нарушение на трудовата дисциплина, или на работника/служителя, на когото е наложено това наказание?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на петнадесети септември през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при участието на секретаря Стефка Тодорова, като разгледа, докладваното от съдия Боян Цонев, гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Й. А. А. срещу решение №******г., постановено по въззивно гр. дело №******г. на Софийския градски съд (СГС).

С определение №******г. по настоящото дело, касационното обжалване на въззивното решение е допуснато в подлежащата на обжалване, съгласно чл. 280, ал. 2 ГПК, негова част, с която, при постановена отмяна на решение №******г. по гр. дело №41221/2014 г. на Софийския районен съд, е отхвърлен, предявеният от жалбоподателя срещу [фирма], иск с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 КТ за признаване за незаконно и отмяна на дисциплинарното уволнение на касатора-ищец, извършено със заповед №29/03.07.2014 г. на управителя на ответното дружество.

В касационната жалба се излагат оплаквания и съображения за неправилност на тази част от въззивното решение, поради нарушение на материалния закон, съществено нарушение на съдопроизводствените

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация