Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емилия Василева


Анотация

Въпрос

Каква е доказателствената сила на данъчната фактура, издадена от взискателя за длъжника, в която като стопанска операция е посочено: окончателно плащане на конкретна стока, и която съдържа датата на плащането?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република БЪЛГАРИЯ, Търговска колегия, Второ отделение в открито съдебно заседание на двадесет и девети ноември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РОСИЦА КОВАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА, АННА БАЕВА

при участието на секретаря София Симеонова, като изслуша докладваното от съдия Емилия Василева т. дело №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ищеца [фирма], [населено място] чрез процесуален представител юрисконсулт П. И. К. срещу решение №******г. по т. дело №******г. на Софийски апелативен съд, Търговско отделение, 5 състав, с което е потвърдено решение №******г. по т. дело №******г. на Софийски градски съд, Търговско отделение, VI-14 състав в следните части: частта, с която е отхвърлен предявеният от [фирма] срещу [фирма] иск с правно основание чл. 55, ал. 1, предл. трето ЗЗД частично за сумата 25 816,90 лв. /представляваща част от разликата над присъдената главница до общо предявения размер от 50 415,43 лв./; частта, с която е отхвърлен предявеният от [фирма] срещу [фирма] иск с правно основание чл. 86, ал. 1

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация