Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светла Цачева


Анотация

Въпрос

Следва ли съдът да даде указания за поправяне нередовности на исковата молба, за да се обезпечи постановяването на допустим съдебен акт по съществото на спора?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение в съдебно заседание на петнадесети септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

Членове:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при секретаря Стефка Тодорова, изслуша докладваното от съдията Цачева гр. д. №******година и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

История на спора

С определение №******г. е допуснато касационно обжалване на решение №******г. по гр. д. №******г. на Бургаски окръжен съд, с което е обезсилено решение №******г. по гр. д. №7317/2014 г. на Бургаски районен съд и производството по предявените от Г. И. М. в качеството и на управител на Д. „Г.”, [населено място] срещу Х. Г. Д. от [населено място] обективно съединени искове с правно основание чл. 55, ал. 1 ЗЗД и чл. 232, ал. 1 ЗЗД е прекратено като недопустимо.

Касационен въпрос

Касационно обжалване е допуснато на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по обуславящия изхода на делото процесуалноправен въпрос по приложението на чл. 269 ГПК вр. с чл. 129, ал. 1 ГПК - следва ли съдът да даде указания за поправяне нередовности на исковата молба, за да

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация