Решение №****/**.**.2022 по дело №****/2021

докладвано от съдия Милена Даскалова


Анотация

Въпрос

За задължението на въззивния съд да обсъди доказателствата по делото, доводите и възраженията на страните, да посочи защо приема едни доводи и възражения и защо не приема други и да обоснове крайните си изводи като посочи доказателствата за тях. (По производство по съдебна делба)

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в открито съдебно заседание на шестнадесети февруари две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Бранислава Павлова

ЧЛЕНОВЕ:

Теодора Гроздева, Милена Даскалова

при участието на секретаря Анета Иванова, като изслуша докладваното от съдия М. Даскалова гр. д.№******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на С. И. Й. против решение от 22.04.2021г., постановено по възз. гр. д.№******г. по описа на Окръжен съд – Монтана, с което е отменено решение от 16.11.2020г., постановено по гр. д.№******г. по описа на Районен съд – Берковица в частта му, с която не е допусната делба между С. И. Й., Т. С. П., А. Д. А. и Н. Д. П. по отношение на първи етаж от двуетажна жилищна сграда с идентификатор...., със застроена площ от 67 кв. м. и едноетажна жилищна сграда с идентификатор....., със застроена площ от 22 кв. м., намиращи се в ПИ с идентификатор..... по КК и КР на [населено място] и вместо него е постановено друго такова, с което е допусната делба на описаните обекти, между и при делбени части,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация