Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Мими Фурнаджиева


Анотация

Въпрос

Кога нарушението следва да се счита за открито – въпрос по приложението на чл. 194, ал. 1 КТ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на тринадесети юни през две хиляди и шестнадесетата година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БОЙКА СТОИЛОВА

ЧЛЕНОВЕ:

МИМИ ФУРНАДЖИЕВА, ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

и

при участието на секретаря Цветанка Найденова, като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр. д. №******гражданско отделение на ВКС за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Я. С. Т. от [населено място], чрез процесуалния й представител адв. А. Б., против въззивното решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. в частта му, с която е отменено решение №******г., постановено по гр. д. №******г. в частта му по исковете по чл. 344, ал. 1-3 КТ и вместо него са отхвърлени като неоснователни исковете на Т. против ОДМВР [населено място] за признаване на дисциплинарното й уволнение за незаконосъобразно, за възстановяването й на заеманата преди уволнението длъжност и за присъждане на обезщетение от 3344,46 лева за оставането й без работа за периода 22 февруари – 24 август 2014 г. поради незаконното уволнение, ведно с лихвата от предявяването на иска, и в тежест на касаторката са

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация