Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Гълъбина Генчева


Анотация

Въпрос

Относно задължението на въззивния съд да обсъди в съвкупност доказателствата по делото, както и за правилата, които следва да спази при обсъждане на свидетелските показания.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в открито заседание на тринадесети октомври две хиляди и шестнадесета година, в състав:

Председател:

ДОБРИЛА ВАСИЛЕВА

Членове:

МАРГАРИТА СОКОЛОВА, ГЪЛЪБИНА ГЕНЧЕВА

при секретаря Емилия Петрова, като разгледа докладваното от съдия Генчева гр. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК. Образувано е по касационна жалба на Т. К. Д. срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Варненския окръжен съд.

Жалбоподателят поддържа, че въззивният съд е допуснал съществени процесуални нарушения при преценка на доказателствата по делото, поради което не могъл да установи правилно фактическата обстановка. Излага подробно становището си по фактите, от които според него произтича извод за основателност на предявения иск за делба, при равни квоти между съделителите.

Ответникът в производството Ф. А. Д. оспорва жалбата. Счита, че тя е неоснователна, тъй като краен резултат свидетелските показания на бащата и сестрата на жалбоподателя правилно не са кредитирани от съда, тъй като са вътрешно противоречиви, неубедителни и нелогични. Освен това счита, че не е имало своевременно въведен спор по факта каква

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация