Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Олга Керелска


Анотация

Въпрос

Длъжен ли е съдът да обсъди заключенията на приетите по делото съдебно – психиатрични експертизи, независимо от обстоятелството дали ги възприема или отхвърля ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в открито заседание на десети октомври две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИЯ ИВАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЖИВА ДЕКОВА, ОЛГА КЕРЕЛСКА

Като изслуша докладваното от съдия Керелска гр. дело №******г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на М. П. М. срещу въззивно решение от 25.11.2015 по в. гр. д. №******г. на Варненския апелативен съд, с което след отмяна на решението по гр. д. №******г. на Варненския окръжен съд е постановено ново решение, с което М. П. М. е поставена под ограничено запрещение. С касационната жалба се правят оплаквания за неправилност на решението. Излагат се съображения, че за поставяне на едно лице под запрещение е необходимо комулативно да са налице предвидените в закона медицински и юридически критерии. Не се оспорва наличието на медицинския критерий. Оспорва се изпълнението на юридическия критерий – невъзможността на лицето да се грижи за своите работи. Правят се оплаквания, че въззивният съд неправилно е приел за доказано наличието на този критерий само въз

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация