Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Дария Проданова


Анотация

Въпрос

Легитимиран ли е синдикът да подаде молба по чл. 632, ал. 2 ТЗ за възобновяване на спряното на основание ал.1 от същия член производство по несъстоятелност? Легитимиран ли е несъстоятелният длъжник да обжалва положително решение по чл. 632, ал. 2 ТЗ за възобновяване на производството?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД – Търговска колегия, І т. о. в публичното заседание на тридесет и първи октомври през две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Дария Проданова

Членове:

Емил Марков, Ирина Петрова

при участието на секретаря Елеонора Стоянова, като изслуша докладваното от съдията Проданова т. д. №******год. за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационните жалби на Б. А. М. в качеството му на синдик на [фирма] (н) и на [фирма] срещу Решение №******год. по т. д.№******год. на Великотърновския апелативен съд с което е отменено Решение №******год. по т. д.№******год. на Габровския окръжен съд и е върнато делото на първоинстанционния съд за продължаване на съдопроизводствените действия по несъстоятелността на [фирма].

Двете касационни жалби са със сходно съдържание. Касаторите считат решението на ВТАС за недопустимо, тъй като въззивното производство е образувано по жалба на длъжника за когото липсва правен интерес да оспорва възобновяването на производството с оглед прогласените цели по чл. 607 ТЗ.

Касаторите се позовават и на неправилност на въззивния акт, поради материална

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация