Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Дияна Ценева


Анотация

Въпрос

Дали когато в съсобствен имот е изградена сграда, индивидуална собственост на някой от съсобствениците въз основа на отстъпено право на строеж, при разпределение на ползването на дворното място по реда на чл. 32, ал. 2 ЗС следва да се счита, че земята под сградата се ползва единствено от собствениците на същата и тази площ следва да се приспадне от незастроената при разпределяне ползването на дворното място?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в публично заседание на деветнадесети януари две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ДИЯНА ЦЕНЕВА, БОНКА ДЕЧЕВА

при секретаря Даниела Никова

изслуша докладваното от съдията Д. Ценева гражданско дело №******година и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл.

С определение №******г. по гр. д. №******г. на ВКС, І г. о., е допуснато касационно обжалване на въззивно решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Видинския окръжен съд, с което е потвърдено решение №421 от 15.10.2014 г. по гр. д. №9/2014 г. на Видинския районен съд, с което на основание чл. 32, ал. 2 ЗС е разпределено ползването на съсобствен недвижим имот между съсобствениците М. П. П., Е. Н. Ф., П. М. П. и А. М. П., по вариант №2 от допълнителното заключение на в. л. М. К..

В подадената от жалбоподателите Е. Ф., П. П. и А. П. чрез техния пълномощник адв. Л. И. касационна жалба са изложени доводи за неправилност на решението поради нарушение на материалния закон и съществени нарушения на съдопроизводствените правила.

Ответникът М. П. не е взел

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация