Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Росица Божилова


Анотация

Въпрос

За правното значение на осчетоводяването на фактура по покупко-продажба от купувача, включването й в дневниците за покупки и ползването на данъчен кредит от купувача.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, първо отделение, в открито съдебно заседание на тридесети ноември, през две хиляди и петнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ИВО Д.

с участието на секретаря Наталия Такева и

като разгледа докладваното от съдия Божилова т. д. №******год., за да се произнесе съобрази следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] / в несъстоятелност / против решение №******год. по т. д. №******год. на Софийски апелативен съд, в частта му в която със същото е отменено решение от 29.05.2012 год. по т. д.№******год. на Софийски градски съд, като е отхвърлен предявеният от касатора против [фирма] иск, с правно основание чл. 327 ТЗ, за сумата от 3 860 367,46 лева, представляваща цена на дълготрайни материални активи – серовъглеродно производство, сделката по покупко-продажбата на които се твърди материализирана в договор от 26.03.2002 год. и за цената на които е издадена фактура №******година, както и в частта му в която е оставено в сила първоинстанционното решение, за отхвърляне на иска по чл. 86, ал. 1 ЗЗД, за сумата от 1 524 877,91 лева – обезщетение за забава в изплащане

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация