Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Ваня Атанасова


Анотация

Въпрос

Относно въпроси свързани с приложението на чл. 17, ал. 2 ГПК и чл. 302 ГПК, както и на чл. 10, ал. 7 ЗСПЗЗ, решени в противоречие с решения на ВКС, постановени по реда на чл. 290 ГПК.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Първо гражданско отделение, в съдебно заседание на единадесети октомври две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

Членове:

ДИЯНА ЦЕНЕВА, ВАНЯ АТАНАСОВА

при секретаря Даниела Никова изслуша докладваното от съдията Ваня Атанасова гр. д. №******година.

Производството е по чл. 290 ГПК и сл. 

Образувано е по подадена С. М. Д., чрез адв. М. С. Д., касационна жалба против решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Варненския окръжен съд, ГО в частта му, с която предявеният от Д. А. Т., Г. Я. Т., А. А. Й. и Я. А. А. против С. Н. Д. иск с правно основание чл. 108 ЗС е уважен за недвижим имот, находящ се в землището на [населено място], [община], м. „Папаз кору“, с площ от 1,168 дка, с предназначение друга селищна територия“, съставляващ имот №******граници имоти №******г. на ОСЗГ – П. и скица №Ф00124/25.02.2008 г. Излагат се съображения за неправилност на решението поради постановяването му в нарушение на чл. 17, ал. 2 ГПК и чл. 302 ГПК, както и на чл. 10, ал.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Решение №****/**.**.2020 по дело №****/2019
    С оглед необходимостта от проверка правилността на извода на въззивния съд, че е без значение за изхода на делото оспорването на акта за общинска собственост от 1999 г., който легитимира Столична община като собственик на процесния имот, апортиран впоследствие в капитала на ищеца „Софийски имоти“ ЕАД.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация