Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2015

докладвано от съдия Бонка Йонкова


Анотация

Въпрос

Относно действието във времето на влязлото в сила решение на Върховния административен съд, с което е отменен индивидуален административен акт /по смисъла на чл. 13, ал. 2 от Закона за енергетиката/, инкорпориран в решение № Ц – 33/14.09.2012 г. на ДКЕВР.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в публично заседание на двадесет и шести октомври през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАМЕЛИЯ ЕФРЕМОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОНКА ЙОНКОВА, ЕВГЕНИЙ СТАЙКОВ

при секретаря Александра Ковачева изслуша докладваното от съдия Бонка Йонкова т. д. №******година

Производството е по чл. 290 ГПК.

История на спора

Образувано е по касационна жалба на [фирма] със седалище в [населено място] срещу въззивно решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Варненски окръжен съд. С посоченото решение, след отмяна на решение №******г. по гр. д. №******г. на Варненски районен съд, е отхвърлен предявеният от [фирма] против [фирма] иск с правно основание чл. 55, ал. 1, предл. трето ЗЗД за сумата 23 030.12 лв., заплатена по фактура №[ЕГН]/05.03.2013 г. от ищеца, в качеството му на производител на електрическа енергия от възобновяеми източници, цена на достъп до електроразпределителната мрежа на [фирма] в качеството му на оператор на мрежата на основание решение №Ц-33/14.09.2012 г. на ДКЕВР, претендирана като дължима на отпаднало основание - отмяна на решение №Ц-33/14.09.2012 г. на ДКЕВР с решение №4025/21.03.2013 г. на ВАС по адм. д. №12423/2012 г., като са присъдени разноски

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация