Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светла Бояджиева


Анотация

Въпрос

Длъжен ли е работодателят да прави подбор по чл.329 ал.1 КТ между работници и служители с място на работа в различни населени места,като е счел,че е разрешен в противоречие с практиката на ВКС – решение № 178 от 20.10.15г.по гр.дело № 844/15г.на 3-то г.о.;решение № 179 от 20.10.15г.по гр.дело № 5408/14г.на 3-то г.о., постановени по реда на чл.290 ГПК?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, ГК,ІV г. о. в открито заседание на седми юни през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВЕСКА РАЙЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

СВЕТЛА БОЯДЖИЕВА, ЛЮБКА АНДОНОВА

при секретаря Ванюша Стоилова и в присъствието на прокурора.................... като изслуша докладваното от съдията Светла Бояджиева гр. дело №******год. за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Постъпила е касационна жалба, подадена от [фирма] [населено място] срещу решение №******г. по в. гр. дело №******г. на Окръжен съд – Бургас в частта, с която е отменено решение №******г. по гр. дело №******г. на Районен съд – Бургас и са уважени исковете за защита срещу незаконно уволнение с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 - т. 3 КТ, предявени от М. Г. В..

С определение №245 от 9.03.16г. настоящият състав на ІV г. о. на ВКС е допуснал касационно обжалване на въззивното решение на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по въпроса: длъжен ли е работодателят да прави подбор по чл. 329, ал. 1 КТ между работници и служители с място на работа в различни населени места, като е счел, че е

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация