Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Жанин Силдарева


Анотация

Въпрос

Ако съдът не се е произнесъл в диспозитива на решението по въпроса за принадлежността на правото на собственост, по който въпрос е формирал воля в мотивите на решението, постановено по вещен иск, подлежи ли този пропуск на отстраняване по реда на поправка на явна фактическа грешка или това е основание за допълване на решението ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, първо отделение в съдебно заседание на единадесети октомври две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ДИАНА ЦЕНЕВА, ВАНЯ АТАНАСОВА

при секретар Даниела Никова изслуша докладваното от председателя Ж. Силдарева гражданско дело N 5950/2014 год.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по подадена от [фирма], [населено място] касационна жалба срещу решение №******г. по гр. д. №******г., постановено в производство по чл. 258 ГПК и сл. , Софийски апелативен съд е отменил решение №******г. по т. д. №******г. на СГС, ТО, VІ-9 с-в и вместо него е постановил, че оставя без разглеждане като процесуално недопустима молба от 20.11.2012 г. с вх. №******г., постановено по т. д. 1315/2009 г. на СГС.

С определение №320/25.05.2016 г. по гр. д. №5950/2014 г. на основанието по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК е допусната касационна проверка на въззивното решение по разрешения с него процесуален въпрос: ако съдът не се е произнесъл в диспозитива на решението по въпроса за принадлежността на правото на собственост, по който въпрос е формирал воля в мотивите на решението, постановено по вещен иск,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация