Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Мариана Костова


Анотация

Въпрос

Договорът за финансов лизинг представлява ли финансова услуга по смисъла на параграф 13, т.1 от ДР на ЗПП и ползвали се от защитата по чл.143 от ЗПП лизингополучателят – физическо лице , което като страна по договор за финансов лизинг действа извън рамките на своята търговска и професионална дейност?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на двадесет и шести ноември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАДОСТИНА КАРАКОЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРИАНА КОСТОВА, КОСТАДИНКА НЕДКОВА

при участието на секретаря М., като изслуша докладваното от съдията Костова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

С определение №******г., постановено по делото е допуснато касационно обжалване на решение №******г., постановено по в. т. дело №******г. на Варненския апелативен съд, т. о., с което С. С. Б. е осъден да заплати на [фирма] – [населено място] сумата от 16 000 лв., представляваща неустойка по т. 12.4 от ОУ към договор за финансов лизинг №******г., както и в частта за разноските за сумата от 3891.30 лв.

Касационното обжалване е допуснато при допълнителния критерий по чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК по въпроса: „Договорът за финансов лизинг представлява ли финансова услуга по смисъла на параграф 13, т. 1 ДР ЗПП и ползвали се от защитата по чл. 143 ЗПП лизингополучателят – физическо лице, което като страна по договор за финансов лизинг действа извън рамките на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация