Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Драгомир Драгнев


Анотация

Въпрос

Тъй като задължението по чл.217, ал.1 от КТ е периодично според задължителната практика на ВКС, не следва ли съдът да вземе предвид настъпилите в хода на делото факти на основание чл.235, ал.3 от КТ и да разгледа иска за целия исков период?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, ГК, Трето гражданско отделение, в публичното съдебно заседание на двадесет и девети септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Емил Томов

ЧЛЕНОВЕ:

Боян Цонев, Драгомир Драгнев

при участието на секретаря Росица Иванова, като изслуша докладваното от съдия Драгомир Драгнев гр. д. №******г. приема следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационна жалба на Р. П. Б. против решение №******г., постановено по гр. д. №******г. на Софийския градски съд, Г. О., Втори „В” въззивен състав, в частта, с която е обезсилено решение от 14.05.2015 г. и допълнително решение от 15.06.2015 г. по гр. д. №******г. на Софийския районен съд, 62 състав, относно произнасянето на районния съд по иск с правно основание чл. 217 КТ за периода от 5.2.2015 г. до 9.01.2016 г., както и за горницата над сумата от 1074,98 лв. до пълния размер от 15 479,76 лв., като производството в тази част е прекратено.

Касаторът твърди, че решението на Софийския градски съд е необосновано, постановено при нарушение на материалния закон и съществено нарушение на съдопроизводствените правила, поради което моли настоящата инстанция да го

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация