Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Мими Фурнаджиева


Анотация

Въпрос

Когато се премахва длъжността като съвкупност от трудови задължения и се създава нова с други трудови функции, която се заема по служебно правоотношение, съкращаване в щата ли е налице, или основание за уволнение по чл. 325, ал. 1, т. 12 КТ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на шести юни през две хиляди и шестнадесетата година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БОЙКА СТОИЛОВА

ЧЛЕНОВЕ:

МИМИ ФУРНАДЖИЕВА, ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

и

при участието на секретаря Цветанка Найденова, като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр. д. №******гражданско отделение на ВКС за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационната жалба Ц. И. Л. от [населено място], чрез процесуалния й представител адв. С. К., против въззивното решение №******г., постановено по гр. д. №******гр. Враца за 2015 г., с което е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д. №******гр. Враца за 2015 г., за отхвърляне на предявените от Л. против И. а. по р. и а. искове за признаване за незаконно уволнението й, за възстановяването й на заеманата преди уволнението длъжност и за осъждането на работодателя да й заплати обезщетение за оставането й без работа поради незаконното уволнение за периода 1 декември 2014 г. – 1 юни 2015 г. в размер на 4200 лева, ведно със законната лихва от предявяването на иска, и в тежест на Л. са присъдени

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация