Анотация

Въпрос

За определяне размера на присъденото обезщетение за неимуществени вреди.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, ГК, Трето гражданско отделение, в публичното съдебно заседание на двадесет и девети септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Емил Томов

ЧЛЕНОВЕ:

Боян Цонев, Драгомир Драгнев

при участието на секретаря Росица Иванова, като изслуша докладваното от съдия Драгомир Драгнев гр. д. №******г. приема следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационна жалба на Г. и Н. Д. против решение от №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Софийския апелативен съд, ГК, 10 състав, в частта, с която е потвърдено решение от 13.01.2015 г. по гр. д. №******г. на Софийския градски съд, Първо Г. О., 15 състав, за отхвърляне на предявения от техния наследодател иск с правно основание чл. 2, ал. 1, т. 3 ЗОДОВ за осъждане на Прокуратурата на Република България да заплати обезщетение за неимуществени вреди от водено срещу него наказателно производство, приключило с оправдателна присъда, над 15 000 лв. до пълния предявен размер от 80 000 лв.

Касаторите твърдят, че решението на Софийския апелативен съд в обжалваната част е необосновано, постановено при нарушение на материалния закон и съществено нарушение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация