Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светлана Калинова


Анотация

Въпрос

Допустимо ли е въззивният съд да достигне до извод, че констатациите на нотариуса относно изтекла придобивна давност са оборени и да обоснове изводите си само на базата на обсъждането на част от доказателствата, представени по нотариалната преписка, без да вземе предвид и доказателствата, събрани в съдебното производство и да не зачете легитимиращото действие на нотариалния акт без да извърши преценка дали събраните в съдебното производство доказателства опровергават констатацията на нотариуса ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Първо гражданско отделение, в съдебно заседание на двадесет и девети септември през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимир Влахов

ЧЛЕНОВЕ:

Светлана Калинова, Геника Михайлова

при участието на секретаря Даниела Цветкова и в присъствието на прокурора като изслуша докладваното от съдия Светлана Калинова гражданско дело №******година и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК - чл. 293 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Г. А. Т. от [населено място] срещу въззивното решение на Окръжен съд-Велико Търново, постановено на 04.12.2015г. по в. гр. д.№******г., с което е отменено решението на първоинстанционния съд и вместо това Г. А. Т. е осъден да предаде собствеността и владението на П. А. А., М. Д. П., Н. Г. М., Г. К. Д., М. Д. Г.-З., Г. Д. Г., Л. Я. А., С. И. Т., В. И. С., И. С. И. и С. С. И. върху полска култура с площ от 9.99 дка, трета категория в м.“Д.“, съставляваща имот №******гория в м.“Т. могила, имот №******гория в м.“Горен Д.“, имот №109036 по земеразделителния план на [населено място].

С определение №******г., постановено по

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация