Анотация

Въпрос

В кои случаи пострадалият от незаконно обвинение е допринесъл за увреждането в хипотезата на чл. 5, ал. 2 ЗОДОВ ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гражданско отделение, в съдебно заседание на двадесет и девети септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМИЛ ТОМОВ

ЧЛЕНОВЕ:

ДРАГОМИР ДРАГНЕВ, БОЯН ЦОНЕВ

при участието на секретаря Р. Иванова, при участието на прокурора Дечева изслуша докладваното от съдията Е. Томов гр. д №******г и съобрази следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационната жалба на Г. Д. Г. , чрез адв. С. С. срещу решение №******г по в. гр. дело №******г. на Софийски апелативен съд. След отмяна на решение №******г на Софийски градски съд в една част, е бил отхвърлен иска на касатора за обезщетение на неимуществени вреди на основание чл. 2, ал. 1, т. 3 ЗОДОВ от незаконно наказателно преследване, за разликата над 200 лева, до присъдения на първа инстанция размер от 5 200 лева. Въззивното решение се обжалва включително в частта, с която е потвърдено отхвърлянето на иска до пълния предявен размер

В касационната жалба се излага оплакването за нарушение на материалния закон при определяне на обезщетението за неимуществени вреди по

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация