Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Светла Димитрова


Анотация

Въпрос

Относно процесуално естество, отнасящ се до процесуалната допустимост на постановеното решение по иск с правно основание чл. 97, ал. 4 ГПК/отм./, чл. 124, ал. 5 ГПК/2007 г./ в случаите, когато лицето, чието престъпно деяние ще се доказва, не е конституирано от съда, въпреки наличието на правен интерес за него.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД - Трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и осми септември през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

Председател:

КАПКА ЮСТИНИЯНОВА

Членове:

С. ДИМИТРОВА, В. ПАВКОВ

при участието на секретаря Райна Стоименова и като изслуша докладваното от съдията С. Д. гр. д. №******г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационни жалби от Т. В. Ч./М./ от [населено място], чрез пълномощника си адв. С. Б. от АК-С. и от А. М. М. и М. М. А., и двамата от [населено място], чрез пълномощника си адв. С. Ц. от АК-С., против въззивно решение от 29.04.2013 г., постановено по в. гр. д. №******г. на Софийски градски съд, ГО, ІV-Б въззивен състав, с което като е оставено в сила решението от 26.07.1999 г., постановено по гр. д. №******г. на Софийски районен съд, ГО, 35 с-в, са отхвърлени предявените от М. И. М., В. И. М., З. И. М., Велико И. М., Т. В. М.-Ч., С. И. М., А. М. М. и М. М. А. против Н. П. Ж., В. К. П., Л. С.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация