Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светла Димитрова


Анотация

Въпрос

Относно критериите, въз основа на които длъжността се определя като „ръководна“ по смисъла на чл. 328, ал. 2 КТ и в частност, заеманата от ищеца длъжност „ръководител отдел в промишлеността – инвестиции“, спрямо който е упражнено правото по чл. 328, ал. 2 КТ. Има ли качеството на лице, представляващо част от ръководството на предприятието, който въпрос е решен от въззивния съд в противоречие с приетото във влязлото в сила въззивно решение № 422 от 07.11.2013 г. по в.гр.д. № 1345/2013 г. на Старозагорския окръжен съд ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД - Трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и осми септември през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

Председател:

КАПКА ЮСТИНИЯНОВА

Членове:

С. ДИМИТРОВА, В. ПАВКОВ

с участието на секретаря Райна Стоименова и

като изслуша докладваното от съдията С. Д. гр. д. №******г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл. 

Образувано е по касационна жалба с вх. №******г. от С. И. К. от [населено място], чрез процесуалния му представител адв. Е. Е. от АК – Стара З. против въззивно решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Старозагорския окръжен съд, I граждански състав, с което като е отменено решение №******г., постановено по гр. д. №69/2015 г. на Радневския районен съд, са отхвърлени предявените от касатора искове с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 КТ - за признаване на уволнението за незаконно и отмяната на заповед №39 от 13.12.2014 г.; по чл. 344, ал. 1, т. 2 КТ за възстановяването на заеманата преди уволнението длъжност и по

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация