Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Добрила Василева


Анотация

Въпрос

Относно допустимостта на първоинстанционното решение в обжалваните пред въззивния съд части.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в съдебно заседание на двадесет и девети септември две хиляди и шестнадесета година в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ДОБРИЛА ВАСИЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРГАРИТА СОКОЛОВА, ГЪЛЪБИНА ГЕНЧЕВА

с участието на секретаря Емилия Петрова изслуша докладваното от съдията Д. Василева гр. дело №******г. и за да се произнесе съобрази следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допуснато касационно обжалване на решение №******г. по гр. д.№******г. на Софийски апелативен съд.

С това решение Софийски апелативен съд е обезсилил като недопустимо решение №******г. по гр. д.№5155/2014 г. на Софийски градски съд в частта, с която са разгледани и уважени три отрицателни установителни искове, предявени от [фирма]

,

като е прието, че ответниците [фирма] и [фирма] не са собственици на правото на строеж, а [фирма] не притежава обезпечение / ипотека/ върху имот с идентификатор 68134.4332.1526, находящ се в [населено място], кв. Горна Баня.

Според решението на Софийски апелативен съд решението на първоинстанционния съд е недопустимо, тъй като е постановено по недопустими искове, предявени и разгледани в нарушение на чл. 214 ГПК.

Касационното обжалване е допуснато на основание чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК по въпросите, свързани

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Решение №****/**.**.2021 по дело №****/2019
    Какво е значението на задължителните реквизити на исковата молба по смисъла на чл. 127, ал. 1 от ГПК и по конкретно на тези по чл. 127, ал. 1 ГПК, т. 4 и т. 5, както и на връзката между тях за редовността на исковата молба и какви са правомощията както…
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация