Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Велислав Павков


Анотация

Въпрос

От кой момент става изискуемо вземането и започва да тече погасителната давност за извършени подобрения в чужд имот при прекратен договор за наем по иск за неоснователно обогатяване по чл. 59 ЗЗД?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Трето гражданско отделение, в открито заседание на двадесет и осми септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Капка Юстиниянова

ЧЛЕНОВЕ:

С. Димитрова, В. Павков

при секретаря Райна Стоименова в присъствието на прокурора като разгледа докладваното от съдията Павков гр. д.№******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] против решение №******г., постановено по гр. д.№******г. от състав на Апелативен съд – Велико Т..

Ответникът по касационната жалба я оспорва, като в открито съдебно заседание поддържа оспорването, чрез своя процесуален представител.

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г. на състава на ВКС.

Правен въпрос, обосновал допустимостта на касационното обжалване е, „От кой момент става изискуемо вземането и започва да тече погасителната давност за извършени подобрения в чужд имот при прекратен договор за наем по иск за неоснователно обогатяване по чл. 59 ЗЗД?“ Касационното обжалване е допуснато в приложното поле на чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК – произнасяне по правния въпрос от страна на въззивният съд в противоречие със задължителната съдебна практика, обективирана в ППВС №******г.,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация