Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Велислав Павков


Анотация

Въпрос

Какви „стъпки” включва процеса на оценяване на едно негативно преживяване, както и какъв е обхватът на доказване от страна на ищците, претендиращи обезщетение за неимуществени вреди по реда на ЗОДОВ във вр. с приложението на чл. 52 ЗЗД?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в открито заседание на шестнадесети май две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Бойка Стоилова

ЧЛЕНОВЕ:

Мими Фурнаджиева, Велислав Павков

при секретаря Цветанка Найденова в присъствието на прокурора като разгледа докладваното от съдията П. гр. д.№******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационни жалби на П. на Р. Б. и В. В. Т. против решение №******г., постановено по гр. д.№******г. от Апелативен съд – София, ІІ-ри състав. С определение №******г., състава на ВКС е допуснал касационното обжалване само по касационната жалба на В. Т. против въззивното решение.

Ответникът по касационната жалба я оспорва.

Правен въпрос, обосновал допустимостта на касационното обжалване е, какви „стъпки” включва процеса на оценяване на едно негативно преживяване, както и какъв е обхватът на доказване от страна на ищците, претендиращи обезщетение за неимуществени вреди по реда на ЗОДОВ във вр. с приложението на чл. 52 ЗЗД. Касационното обжалване е допуснато в приложното поле на чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК.

По отговора на правния въпрос, обосновал допустимостта на касационното обжалване, състава на ВКС приема следното:

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация