Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Мариана Костова


Анотация

Въпрос

Когато размерът на паричната престация за достъп през електроразпределителните мрежи се определя по силата на закона с индивидуален административен акт, който подлежи на предварително изпълнение, каквото е решението на ДКЕВР за определяне на временни цени за достъп до електроразпределителната мрежа и актът бъде отменен с влязло в сила решение по реда на АПК, отпада ли основанието на заплатените от производителите на ел. енергия цени за достъп преди отмяната му?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на двадесет и девети септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАДОСТИНА КАРАКОЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРИАНА КОСТОВА, КОСТАДИНКА НЕДКОВА

при участието на секретаря Милена Миланова, като изслуша докладваното от съдията Костова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационна жалба на [фирма], [фирма] и [фирма] , със седалище и адрес на управление [населено място], срещу решение №******г. по в. т. д. №******г. на Варненския апелативен съд, с което след отмяна на решение №******г. по т. д. №******г. на Окръжен съд – Варна в уважинелната му част, са отхвърлени предявените от касаторите срещу [фирма], [населено място] искове с правно основание чл. 55, ал. 1, предл. трето ЗЗД и чл. 86 ЗЗД като неоснователни. В жалбата се поддържат касационни основания за неправилност на решението по чл. 281, т. 3 ГПК, с искане за касирането му, с произтичащите от това правни последици. Касаторите изразяват несъгласие с изводите на въззивния съд за съществуването на договорна връзка между ищците и

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация