Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Людмила Цолова


Анотация

Въпрос

Дали с отмяната от съда на индивидуален административен акт,който по силата на закона подлежи на предварително изпълнение,отпадат с обратна сила и всички негови последици,съответно отпада ли с обратна сила правното основание за престациите, извършени на основание договор, цената по който е определена в отменения индивидуален административен акт?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Търговска колегия, Първо отделение в публичното заседание на двадесет и шести септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

при участието на секретаря Наталия Такева като изслуша докладваното от съдия Цолова т. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] против решение №******г. по в. т. д.№******г. на Апелативен съд П.. Със същото е отменено решение №******г. по т. д.№******г. на Окръжен съд Пловдив в частта, с която са уважени частично предявените от [фирма] срещу [фирма] иск с правно основание чл. 55, ал. 1, предл. трето ЗЗД, евентуално съединен с иск по чл. 55, ал. 1, предл. първо ЗЗД/ - за връщане на платена на отпаднало основание /респ. без основание/ сума в размер на 26 407,51 лв., представляваща платена в периода юни – септември /вкл./2013г. цена за достъп до мрежата на ответника, ведно със законната лихва и чл. 86, ал. 1 ЗЗД – лихва за забава в размер на 1330,36 лв. за периода 07.12.2013г. –

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация