Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Людмила Цолова


Анотация

Въпрос

Отмяната на Решение Ц-33/14.09.2012г. на Д. от Върховния административен съд,с което са определени временни цени за достъп, довела ли е до отпадане с обратна сила на основанието,на което е възникнало задължението за заплащане на цена за достъп?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Търговска колегия, Първо отделение в публичното заседание на двадесет и шести септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

при участието на секретаря Наталия Такева като изслуша докладваното от съдия Цолова т. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] [населено място] против решение №******г. по в. т. д.№******г. на Апелативен съд В., с което е отменено частично решение №******г. по т. д.№******г. на Окръжен съд Варна и е отхвърлен предявеният от дружеството срещу [фирма] иск с правно основание чл. 79, ал. 1 ЗЗД за сумата 48 515,21 лв., представляваща дължим остатък от цена за изкупуване на електрическа енергия по десет фактури от №[ЕГН]/27.09.2012г. до [ЕГН]/ 30.06.2013г., ведно със законната лихва. Решението е атакувано и в частта, с която е потвърдено решението на ВОС в частта му, с която е отхвърлен иска по чл. 86 ЗЗД за заплащане на обезщетение за забава в размер на 6497,40 лв.

В касационната жалба се иска отмяна на въззивното решение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация