Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Дияна Ценева


Анотация

Въпрос

Приложими ли са постановките на т.1, б.”д” и „е” от ППВС № 2/ 82 г. в случаите, когато в съсобствен урегулиран поземлен имот въз основа на учредено право на строеж съсобствениците са изградили две или повече самостоятелни сгради, изключени от съсобствеността?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в публично заседание на двадесет и седми септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ДИЯНА ЦЕНЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ГЪЛЪБИНА ГЕНЧЕВА, ТЕОДОРА ГРОЗДЕВА

при секретаря Даниела Никова изслуша докладваното от съдията Д. Ценева гражданско дело №******година и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл.

С решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд е потвърдено решението на Софийски районен съд, постановено на 03.10.2013 г. по гр. д. №******г., с което е допусната съдебна делба между съделителите С. И. Б., А. П. Г., Д. Н. Г., К. И. И. и И. И. И. на недвижим имот, представляващ югозападна едноетажна къща - близнак, ведно с припадащите се на сградата идеални части от дворното място, в което е построена, съставляващо поземлен имот с идентификатор 68134.4327.1806, с административен адрес [населено място],[жк], [улица], с площ от 696 кв. м, при следните квоти: ¼ ид. част за С. Б.; ¼ ид. част за А. Г. и ¼ ид. част за Д. Г., 1/8 ид. част за К. И.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация