Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Илияна Папазова


Анотация

Въпрос

Относно въпрос, касаещ задължението на въззивния съд да се произнесе по наведен жалбата довод за допуснато съществено процесуално нарушение, свързан с правомощията му при преценка на доказаност на фактите, на които ищецът основава иска си в случаите, когато в срока по чл. 131 ГПК ответникът не е извършил указаните в чл. 133 ГПК процесуални действия.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в открито заседание на двадесет и седми септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ИЛИЯНА ПАПАЗОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОРИС ИЛИЕВ, МАЙЯ РУСЕВА

при участието на секретаря Анжела Богданова като изслуша докладваното от съдия П. гр. д.№******г. на ІІІ г. о. и за да се произнесе взе пред вид следното:

Производството е с правно основание чл. 290 ГПК.

Образувано е въз основа на подадената касационна жалба П. Г. С. от [населено място], [община], чрез процесуалния представител адвокат К. против въззивно решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийски апелативен съд, с което е отменено решение №******г. по гр. д.№******г. на Окръжен съд Благоевград в частта, с която е отхвърлен като неоснователен предявения иск с правно основание чл. 19, ал. 3 ЗЗД за обявяване за окончателен на сключения на 17.06.2005г. между М. А. Н. като продавач и П. Г. С. като купувач договор за покупко-продажба на 1/3 ид. ч. от паянтова жилищна сграда с идентификатор 56126.602.2681.1.2, построена през 1930г. в дворно място, представляващо УПИ ХІІІ-2618, кв.108 по плана на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация