Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Борис Илиев


Анотация

Въпрос

За обстоятелствата, които са релевантни при определяне на издръжката на дете и по процесуалноправния въпрос за задължението на въззивния съд да съобрази намалелите (в сравнение с момента на постановяване на първоинстанционното решение) доходи на осъденият да заплаща издръжка родител.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и седми септември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Илияна Папазова

ЧЛЕНОВЕ:

Борис Илиев, Майя Русева

при секретаря Анжела Богданова и прокурора като разгледа докладваното от Борис Илиев гр. д.№******г. за да постанови решението, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. по жалба на А. С. А. е допуснато касационно обжалване на въззивно решение на Софийски градски съд №******г. по гр. д.№******г., с което е изменен размерът на издръжката, която касаторът заплаща на дъщеря си Б. А. А. съгласно решение на Софийски градски съд по гр. д.№******г., като А. С. А. е осъден да заплаща на Б. А. А. по 170 лв месечно със законната лихва върху всяка забавена месечна вноска, считано от 17.04.2013 г. до настъпване на обстоятелства, водещи до изменението или прекратяването на издръжката.

Обжалването е допуснато по материалноправния въпрос за обстоятелствата, които са релевантни при определяне на издръжката на дете и по процесуалноправния въпрос за задължението на въззивния съд да съобрази намалелите (в сравнение с момента на постановяване на първоинстанционното решение) доходи на осъденият да заплаща издръжка родител.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация