Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Албена Бонева


Анотация

Въпрос

Относно начина, по който работодателят следва да мотивира заповедта за дисциплинарно наказание, за да се счете, че тя е съобразена с чл. 195, ал. 1 КТ.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто отделение, в открито съдебно заседание на дванадесети май две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при секретаря Ванюша Стоилова, като изслуша докладвано от съдията Албена Бонева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и е образувано по касационна жалба, подадена от Историческия музей..., представляван от директора П. Д. М., чрез адв. Ю. Х. Я., срещу въззивно решение №******г., постановено Сливенския окръжен съд по гр. д. №******г.

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г. - служебно по въпроса дали въззивният съд може да се произнесе по законосъобразността на първоинстанционно решение и в необжалваната му част и в хипотезата на чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по въпроса за начина, по който работодателят следва да мотивира заповедта за дисциплинарно наказание, за да се счете, че тя е съобразена с чл. 195, ал. 1 КТ

Първият от въпросите е свързан с тълкуването на чл. 269 и чл. 270, ал. 3 ГПК, като отговорът по него се съдържа и в разясненията по т. 1 на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация