Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Ирина Петрова


Анотация

Въпрос

За правните последици и действието във времето на решение на Върховния административен съд за отмяна на индивидуален административен акт – Решение № Ц-33 от 14.09.2012г. на ДКЕВР.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД – Търговска колегия, състав на І т. о. в открито съдебно заседание на деветнадесети септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Дария Проданова

Членове:

Емил Марков, Ирина Петрова

при участието на секретаря Е. Стоянова

като изслуша докладваното от съдията Петрова т. д. №******год. за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационната жалба на ищеца [фирма], София против Решение №******г. по в. т. д.№******г. на АС Варна, ТО, с което след отмяна на решението по т. д.№******г. на ОС Варна, с което исковете са били уважени, е постановено друго. Отхвърлен е искът срещу [фирма], В. за връщане на сумата 955 120.80лв. - платена цена за достъп до електроразпределителната мрежа на обект, производител на електрическа енергия от възобновяеми източници по 12 фактури, издадени за периода 11.10.2012г.-05.09.2013г., на отпаднало основание - отмяна на Решение Ц-33/4.09.2012г. на ДКЕВР, и за заплащане на обезщетение за забава върху главницата, считано от датата на поканата 21.11.2013г. до 02.06.2014г. Отхвърлен е и обективно и субективно съединеният иск срещу [фирма], [населено място] за заплащане на сумата 111 170.33лв.- незаплатена част от

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация