Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Бонка Дечева


Анотация

Въпрос

Относно задължението на въззивната инстанция да разгледа всички оплаквания, възражения и въпроси, повдигнати във въззивната жалба – чл. 269 ГПК, да действа като инстанция по същество, като формира самостоятелни изводи от приетото за установено, да обоснове решението си върху приетите от него за установени обстоятелства по делото и закона.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в съдебно заседание на 14 юни две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ДИЯНА ЦЕНЕВА, БОНКА ДЕЧЕВА

при участието на секретаря Даниела Никова

и в присъствието на прокурора

изслуша докладваното от съдията БОНКА ДЕЧЕВА

гр. дело 1299/2016 година

Производството е по чл. 290 ГПК

С определение №******г.. по касационна жалба на В. Р. Н., Д. С. К. и Р. С. К. е допуснато касационно обжалване на въззивно решение №******г. по гр. д.№******г. на Софийски градски съд по касационна жалба, подадена В. Р. Н., Д. С. К. и Р. С. К., с което е потвърдено решение от 16.03.2011 г. по гр. д.№******г. на Софийски районен съд, в частта, с което е допусната съдебна делба на двуетажна жилищна сграда със застроена площ 53 кв. м. между ищеца Р. Т. Б. с квота 3/8 ид. ч., Л. Б. с квота 1/8 ид. ч. и касаторите Д. и Р. К. с квота 4/8 ид. ч. в условията на СИО.

Касационна жалба е подадена само против частта от решението, с която е допусната делба на сградата от 53 кв. м. В частта, с

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Определение №****/**.**.2020 по дело №****/2019
    Поражда ли правно действие учредяването на право на строеж по чл. 56, ал. 3 ЗТСУ /отм./ върху дворно място съпружеска имуществена общност, извършено само от единия съпруг, по време на действието на Семейния кодекс от 1968г. и намира ли приложение за това разпореждане пар. 4 ПР СК 1985 /отм./?
  • Решение №****/**.**.2020 по дело №****/2019
    Поражда ли правно действие учредяването на право на строеж по чл. 56, ал. 3 ЗТСУ /отм./ върху дворно място съпружеска имуществена общност, извършено само от единия съпруг, по време на действието на Семейния кодекс от 1968г. и прилага ли се за това разпореждане пар. 4 ПР СК 1985 /отм./?
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация