Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Даниела Стоянова


Анотация

Въпрос

Дадените обяснения пред съда от законен представител на ответното търговско дружество имат ли характер на свидетелски показания или само на обяснения на страна в процеса и съответно каква е тяхната доказателствена стойност?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в съдебно заседание на девети юни две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СИМЕОН ЧАНАЧЕВ

ЧЛЕНОВЕ:

ДИАНА ХИТОВА, ДАНИЕЛА СТОЯНОВА

при участието на секретаря Албена Рибарска

и в присъствието на прокурора

изслуша докладваното от съдията ДАНИЕЛА СТОЯНОВА

гр. дело №******година

Производство по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допуснато на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК касационно обжалване по касационна жалба на Ж. М. Г., подадена, чрез адв. М. М., на въззивно решение №******г. на Окръжен съд – [населено място], постановено по в. гр. д.№******г.

С това решение е потвърдено решение №******г. по гр. д. №104/2015г. на Районен съд – Нова Загора, с което са отхвърлени предявените от Ж. М. Г. срещу [фирма], обективно съединени искове с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1, т. 2 КТ и чл. 344, ал. 1, т. 1, т. 3 КТ, във вр. с чл. 225, ал. 1 КТ, за признаване на уволнението, извършено със заповед №49/29.01.2015г., за незаконно и неговата отмяна, за възстановяване на предишната й работа на длъжност „технически сътрудник“ и за заплащане на обезщетение по

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация